LEFKAS.

Øen besøgt 2007

Lefkas ligger helt tæt ved fastlandet. Normalt er der en drejebro, som man kører over. Når der så er en masse både, der skal forbi, bliver biltrafikken stoppet, og broen drejet til siden. Da vi var der, var broen under reparation. Så i stedet lå en færge. Så vi kørte på i den ene ende af færgen og af igen i den anden ende. Det må siges at være verdens korteste færgetur. Men det var da meget sjovt at tage færgen til Lefkas. De er de færreste, der kan prale af det.

Vi boede i Agios Nikitas. Det hed sig at det var et gammelt fiskerleje. Men den eneste fiskerbåd, der var tilbage, var en turistforeningen havde købt. Så det så ud som om det stadigvæk var et fiskerleje. Der var en hyggelig gade ned gennem lejet, ned til vandet. Med hyggelige spisesteder. En aften vi sad udenfor og spiste, kom der en flot, hvid Mercedes med et brudepar. De skulle holde reception ved en kirke nede ved vandet. Gaden var så smal, at da de skulle køre igen, måtte de bakke tilbage. I Danmark havde chaufføren nok brugt ventetiden på at få vendt sin Mercedes. Men sådan gør man ikke i Grækenland. Men det var en flot oplevelse at se brudeparret. Sådan kunne man lige pludselig opleve noget uventet.

Der var fine strande ved og i nærheden af Agios Nikitas.

Vi havde lejet bil så vi var også en tur ovre på den anden side af øen. Byen Nidri virkede spændende. Der kunne man godt holde en uges ferie. Der var der også udsigt til øen Skorpios. Det er den ø, som Onassis en gang ejede helt alene. Det var totalt forbudt for andre både at nærme sig hans ø.