LESBOS.

Øen besøgt 2010

Den første uge boede vi oppe nordpå i byen Anaxos. Der er en god strand, med gode tavernaer nede ved stranden. Der er mange hyggelige byer i nærheden. F. eks. Petra. Mithymna er bestemt et besøg værd. Der er en hyggelig havn. Og bagved er der hyggelige, smalle gader man kan gå rundt i. Skala kan også anbefales.

Den næste uge boede vi i Plomari. Et stykke udenfor byen, hvor der også var en fin strand. På en lokal taverna fik vi noget af det bedste mad, vi nogensinde har fået i Grækenland. Så vi nåede at blive stamkunde

Byen Plomari er en af de større byer, som også er værd at besøge. På vej ind til byen ligger der en masse tavernaer nede ved vandet. Inde i byen er der et torv, og gader med forretninger.

I Plomari var vi også inde og se fabrikken, hvor de laver ouzo. Vi kom bare forbi, og så fik vi en omhyggelig rundvisning af en medarbejder. alt blev forklaret i detaljer. Og der var god tid til at besvare alle spørgsmål. Bagefter var der smagsprøver. Så siden da er der kun blevet købt Plomari ouzo med hjem fra Grækenland. Plomari Ouzo.