SYMI CHORIO

Øen besøgt 2005+2006+2014

Når man forlader Yialos og går op ad stentrappen, der bygget op ad bjerget, kommer man på et tidspunkt op i byen Chorio. Stentrappen bliver kaldt Kalistrataen. De to byer er vokset sammen, så det er svært at sige, hvornår man kommer til Chorio. Chorio er græsk og betyder bondelandsby. Der er mere stille oppe i Chorio. Det er også her grækerne bor. Når man er gået op og ned nogen gange, har grækerne lært en at kende, og så begynder de at hilse på en. Det er vædig hyggeligt. Oppe i Chorio er der en god bager. Først havde faren forretningen. Nu har sønnen overtaget den.

Det er svært at køre rundt med bil i Yialos og Chorio. Så meget transport foregår med æsler op og ned af Kalistrataen. Det kan også være folks kufferter. Det er vældig hyggeligt at gå rundt i de små og smalle gyder i Chorio. Der er meget at kikke på og man kan let fare vild. Det er ikke altid muligt at grave vandrør ned. SDå nogen steder ligger der plastic slanger ovenpå jorden/klippen. Man får virkelig noget motion, når man går op og ned mellem Yialos og Chorio et par gange om dagen.

Der er selvfølgelig forskellige barer på Kalistataen. Oppe i Chorio er der en plads hvor Lefteris og Rainbow bar ligger ved siden af hinanden. Af en eller anden grund har vi altid gået på Rainbow bar. Jeg synes man får en vældig god betjening af Yiannis, som har baren. Når James afløser er der også god betjening. Jeg ved ikke noget mere hyggeligt end at sidde der i skyggen og få en kold Mythos øl, når man er kommet halvvejs op og temperaturen kan være op til fyrre grader.