SYMI GENERELT

Øen besøgt 2005+2006+2014

Folk der er kommet mange år på Symi, kender den grønne bus. Det var en oplevelse at køre med den. Man skulle holde godt fast. Første gang jeg var ude at køre med den, var der heldigvis en dame, der sagde til mig, at jeg skulle blive siddende til bussen holdt helt stille. Det var jeg hende meget taknemmelig for. Man skulle selv åbne og lukke døren, når man skulle ind og ud. Nu har man en rigtig, stor bus til at køre rundt med folk.

Vi så en gang at de var ved at bygge et nyt hus. Og man kunne tydelig se, at der skal meget jern i konstruktionen. Så de kan holde til de jordskælv, der kommer en gang i mellem.

Vi har boet 2 gange oppe på hotel Sevasti. Det ligger et godt stykke op ad bjerget. Så man har udsigt over det meste af Yialos. Det er vældig spændende at sidde på altanen, når mørket falder på. Det er et helt flot syn, når det er blevet mørkt og man ser billygterne bevæge sig. Og man kan holde øje med bussen, når den kører rundt. Værtsparret Sevasti og Manolis er vældig flinke. Sevasti har været vældig aktiv på Symi. Hun har også været med i kommunalbestyrelsen. Det kan være lidt svært at finde tilbage til hotellet. Så Manolis har været fræk og male pile forskellige steder på vejen op, så man nemmere kan finde vej.

Det er svært, ja mange steder umuligt at komme rundt med bil i Yialos og Chorio. Så man må bruge æsler til transport af varer og materialer. Om morgenen kommer mændene ned ad bjerget med deres æsel tog. Så arbejder de hele dagen. Og ved fyraften går op på bjerget igen, hvor de bor.

Der er mange englændere, der har bosat sig på Symi og bor der hele året. Det er selvfølgelig en fordel at der kommer flere mennesker til øen. Men det er ikke helt uden problemer. Grækerne er ikke ubetinget glade for dem. Men de englændere, der får lært sig græsk, bliver gode venner med grækerne.