TINOS.

Øen besøgt 2016

Vi boede i en lille by Kionia lidt nord for hovedbyen Tinos, hvor færgerne anløber. Vi havde selv booket hotellet. Og var ganske godt tilfreds med det vi havde fundet. Et rimeligt værelse. Og så havde vi denne lille lukkede og ugenerte gård, man ser på billedet. Med en god udsigt. Når hotellet ikke er alt for fint og snobbet, kan jeg bedre slappe af. Det var et familie hotel. Moderen og datteren (som kunne engelsk) hentede os ved færgen. Og så var der ellers den fineste service alle dagene. En dag gik vi ned til vejen for at tage bussen ind til Tinos by. Vi mødte moderen og datteren, som stoppede og tilbød os at køre os ind til byen. Det afslog vi dog.

Der er mulighed for at gå nogle gode ture i området. Man kan komme op i bjergene. Vi gik op til byen Ktikados. Den var spændende at se.

I byen Tinos ligger kirken Panagia Evangelistria. Hvis man er rigtig troende kravler man på alle 4 nede fra havnen og op til kirken og ind i kirken. Først når man er kommet ind i kirken må man rejse sig op. Det er de færreste der kravler alle ca. 500 m nede fra havnen. Men der var flere, der kravlede de sidste 100-200 m.